Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Fedezd fel Európát! 2017
Kiíró:
Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon; Európai Bizottság
Határidő:
10/20/2017
Érvényes:
10/20/2017
Tárgymutató:
videókészítés: Magyarország uniós tagságának előnyei
Pályázhat:
középiskolások
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

FEDEZD FEL EURÓPÁT! 2017

Kutass! Filmezz! Utazz!
Nyerj osztálykirándulást az Európai Unió Házába, Budapestre, vagy akár az Európai Parlamentbe, Strasbourgba

JÁTÉKSZABÁLYZAT
Versenyfeladat
A római szerződés aláírásnak 60. és az ERASMUS+ program 30. évfordulója alkalmából az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztató Irodája, a Miniszterelnökség és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák videópályázatot hirdetnek középiskolások számára.
Az osztályok legfeljebb két perc hosszúságú, ötletes, videómegosztó oldalra feltöltött kisfilmmel pályázhatnak.
A videó témája: Magyarország uniós tagságának előnyei.
A pályázat célja, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét az Európai Unióra, Magyarország uniós tagságának előnyeire, különösen arra, hogy az EU hogyan járul hozzá Magyarország fejlődéséhez. A pályázat ösztönzi továbbá a fiatalokat annak feltérképezésére, hogy mit hozott számukra, családjuknak, iskolájuknak vagy lakóhelyüknek az uniós tagság (ideértve például a diákcsereprogramokat, az önkéntességi, munkavállalási és továbbtanulási lehetőségeket, valamint az európai uniós forrásokból megvalósult helyi fejlesztéseket).
A videófilmeknek teljesíteniük kell a következő feltételeket:
- legfeljebb 2 perces hosszúság;
- aláfestő zenét és szöveget tartalmazhatnak;
- videót bármilyen képfelvételre alkalmas eszközzel el lehet készíteni (például telefon, kamera, tablet);
- minimális felbontás: 640x480;
- a filmen a regisztrált osztály tagjai szerepelhetnek, valamint azon személyek, akik beleegyezésüket adták a filmben való szerepléshez;
- a csapatoknak fokozott figyelmet kell arra fordítaniuk, hogy a rövidfilm semmilyen másokat sértő magatartást, szöveget (beszéd vagy felirat) nem tartalmazhat.

A videófájlt a pályázóknak fel kell tölteniük egy videómegosztó oldalra, a linket pedig e-mailben el kell küldeniük a megyei Europe Direct irodának a kitöltött pályázati űrlappal együtt (pdf, jpg). A pályázati űrlapon a pályázók röviden ismertetik, hogy hogyan készült a videófelvétel (előkészületek, létszám, technika).
A pályázók többek között a következő weboldalakon tájékozódhatnak:
- Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete: http://www.eu.hu
- Az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája: http://www.europarl.hu
- Uniós fejlesztések Magyarországon: https://lakossag.szechenyi2020.hu/
- ERASMUS+ program: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/ és http://www.tka.hu
- Az Európai Szolidaritási Testületről: https://europa.eu/youth/SOLIDARITY_hu
- Uniós prioritások összefoglaló honlapja: http://ec.europa.eu/priorities/index_en.htm.

Ajánlott közösségimédia-oldalak:
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének FB-oldala: facebook.com/EuropaiBizottsag
Az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodájának FB-oldala: facebook.com/Europai.Parlament.Tajekoztatasi.Irodaja
A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációs FB-oldala: https://www.facebook.com/EgyuttFejlodunk/

Részvételi feltételek
A versenyre olyan osztályok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai a 2017/2018-as tanévben középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, és a kilencedik, vagy ennél magasabb évfolyamba járnak.
A versenyre az osztályok nyújthatják be a pályázatokat, egy iskolából legfeljebb két osztály pályázhat. Amennyiben egy iskolából több mint két osztály szeretne pályázni, az iskola előválogatást tart, és kiválasztja a legjobb két osztályt. A versenyre valamennyi, fővároson kívüli magyarországi középiskolából jelentkezhetnek.
Megyénként a versenyfeladatot legjobban megoldó két osztály nyerhet látogatást az Európai Unió Házába, Budapestre. A megyénkénti két nyertes osztály két különböző iskolából kerül ki. Egy iskolából így legfeljebb egy osztály kaphat nyereményt.
Pályázni a kitöltött űrlappal és a versenyfeladattal lehet. Az űrlap rövid motivációs részt is tartalmaz (maximum 1/2 oldal), melyben a pályázó röviden leírja, hogy intézménye miért pályázik, valamint fel kell sorolni az iskola összes uniós versenyben (nemzetközi, országos, megyei) való korábbi részvételét (pl. Fedezd fel EUrópát!1-2., Euroscola, 4 for Europe, Túl az első X-en, Parlamenti Ifjúsági Nap stb.) és helyezését. Az iskola a jelentkezéssel vállalja, hogy az osztályt kísérő személyzettel együtt elengedi a kirándulásra.
A versenyfeladatról, a versenyfelhívásról a megyei Europe Direct irodák adnak információt.

Díjazás és program
A harmadik alkalommal meghirdetett "Fedezd fel EUrópát!” című program keretében 2018-ban országosan összesen legfeljebb 38 osztály látogathat el Budapestre, az Európai Unió Házába egynapos osztálykirándulás keretében.
Maximális létszám: 40 fő (kísérőkkel)
Program: reggel buszos utazás Budapestre, érkezés után EU-tanóra az Európai Unió Házában, ebéd, délután pedig az egész osztály számára ingyenes látogatás egy európai uniós fejlesztéssel megvalósult népszerű múzeumba, látogatóhelyre (pl.: Várkert Bazár, Budapesti Állat- és Növénykert, Zeneakadémia, Sziklakórház). A belépőket a Miniszterelnökség biztosítja. Az osztályok a délutáni ingyenes látogatások után szabadprogramot is szervezhetnek Budapest területén belül.
Fődíj: országosan a legjobb pályázatot elkészítő osztály kap lehetőséget az Európai Parlament meglátogatására Strasbourgban, az Euroscola-program keretében (http://www.euroscola.hu). A látogatásra 2018-ban kerül sor. Az Európai Parlament legfeljebb 24 fős csoport (16 éves kortól) + 2 kísérő kiutazását támogatja.
A program célja, hogy a középiskolás korosztály minél szélesebb körű európai uniós ismeretekhez jusson, ezért a programelemek is mind arra épülnek, hogy európai uniós tudást adjanak át a középiskolásoknak.

A pályázatok elbírálása, a fődíj odaítélése
A beérkezett pályázatokat a Europe Direct irodák előzsűrizése után az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája és a Miniszterelnökség bírálja el az előző pontban megjelölt szempontok alapján. A szakmai zsűri az ötleteket és a kreativitást díjazza, nem az anyagi ráfordítást és a technikai megoldásokat.
A verseny fődíját, az Európai Parlament meglátogatását az országosan a legjobb pályamunkát benyújtó osztály nyeri el. Az országos győztest a szakmai zsűri azon megyei első helyezettek közül választja ki, amelyek megfelelnek a kiutazási feltételeknek.

A jelentkezés módja
A pályázó tanintézménynek a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot, valamint a videómegosztó honlapra mutató linket a megyei Europe Direct irodák e-mail címére kell elküldenie.
Jelentkezési határidő: 2017. október 20.

A nyertesek kihirdetése, értesítése
A Europe Direct irodák a nyerteseket a döntés meghozatalát követően, 2017. december 4-ig a pályázati anyagukban megadott elérhetőségen (e-mail) értesítik.
További felvilágosításért keresse a megyei Europe Direct irodákat, elérhetőségük a következő honlapon található:
http://ec.europa.eu/hungary/services/contact-points/index_hu.htm

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
pályázati csomagIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum