Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
A magyar-dán, a magyar-finn, a magyar-norvég vagy a magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok történetének valamely időszakát, történését, fontos személyiségét vagy meghatározó viszonyrendszerét bemutató, tudományos igényű tanulmány elkészítése
Kiíró:
Magyarország Koppenhágai Nagykövetsége; Magyarország Helsinki Nagykövetsége; Magyarország Oslói Nagykövetsége; Magyarország Stockholmi Nagykövetsége
Határidő:
12/31/2020
Érvényes:
12/31/2020
Tárgymutató:
tudományos igényű tanulmány elkészítése - diplomáciatörténet
Pályázhat:
felsőoktatási intézmények hallgatói, doktori hallgatók, tudományos munkát végző kutatók
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

DIPLOMÁCIATÖRTÉNETI PÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Magyarország valamint Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország közötti diplomáciai kapcsolatok fennállásának 100. évfordulója alkalmából
a diplomáciatörténet részleteinek feltárása érdekében
Magyarország Koppenhágai Nagykövetsége, Magyarország Helsinki Nagykövetsége, Magyarország Oslói Nagykövetsége és Magyarország Stockholmi Nagykövetsége
nyilvános pályázatot hirdet
a magyar-dán, a magyar-finn, a magyar-norvég vagy a magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok történetének valamely időszakát, történését, fontos személyiségét vagy meghatározó viszonyrendszerét bemutató, tudományos igényű tanulmány elkészítésére
felsőoktatási intézmények hallgatóinak, doktori hallgatóknak, tudományos munkát végző kutatóknak a következő feltételekkel:

Pályázati feltételek
1. A pályázat keretében az alábbi témákban lehet tanulmányt benyújtani:
a) magyar-dán diplomáciai kapcsolatok története
b) magyar-finn diplomáciai kapcsolatok története
c) magyar-norvég diplomáciai kapcsolatok története
d) magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok története
az 1920-1989 közötti időszakban.
Ezen belül valamely periódusnak, történésnek, fontos személyiségnek a szerepét vagy meghatározó viszonyrendszernek a részleteit mélységében kell kutatni és bemutatni.
2. A tanulmány olyan kérdésre, területre összpontosítson, amelynek átfogó tudományos feldolgozása még nem történt meg.
3. A pályázat nyitott, többszerzős tanulmány benyújtása nem megengedett, azonos szerző több témában és több tanulmánnyal is indulhat.
4. Pályázni korábban nem publikált, saját kutatás alapján készült, eredeti kutatási eredményt, álláspontot bemutató tanulmánnyal (pályamű) lehet.
5. A pályamű nyelve magyar, angol, illetve az adott reláció hivatalos nyelve lehet, terjedelme esetleges mellékletek nélkül legalább 30 000, legfeljebb 90 000 leütés (szóközökkel), a szövegek formátuma a következő: Word, 12-es betűnagyság, Times New Roman betűtípus.
6. A magyar nyelvű pályaműhöz angol nyelvű összefoglalót kell benyújtani legalább 5000, legfeljebb 10 000 leütés terjedelemben (szóközökkel).
7. A hivatkozásokat megfelelő forrásmegjelöléssel, APA-formában kell megadni. (Részletes útmutató az alábbi linken).
8. A pályaművek felé elvárás, hogy minél több forrás felhasználásával készüljenek, minél több eredeti kutatási anyag figyelembevételével, a téma függvényében esetlegesen a szerző által készített személyes interjúk felhasználásával.
9. A pályázók a pályamű benyújtásával
a. a díjazástól függetlenül visszavonhatatlanul és bárminemű ellenérték nélkül hozzájárulnak az általuk készített pályaműnek és az abban foglaltaknak a Külgazdasági és Külügyminisztérium általi megjelentetéséhez, illetve bármely egyéb módon történő felhasználáshoz, azzal, hogy a szerzőt ezek során feltüntetik,
b. a pályamű más publikációban való újraközlése megengedett.
10. A pályaműveket a pályázatot kiíró nagykövetségek relációnként, kizárólag elektronikusan várják a következő e-mailcímen: nordicdiplomacy100@mfa.gov.hu
A tárgymezőben kérjük feltüntetni a relációt és a pályamű címét (pl. "Pályázat, magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok - A magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok felvételének körülményei"). Az e-mailben kérjük megjelölni a pályázó nevét, e-mailes és telefonos elérhetőségét és igazolni a pályázó hallgatói vagy kutatói jogviszonyát.
11. A pályaművek benyújtásának meghosszabbított határideje 2020. december 31.

A pályázatok elbírálása, díjak
1. A pályaműveket a választott reláció szerint illetékes magyar nagykövetség bírálja el, legalább háromtagú bírálóbizottság kijelölésével. Az elbírálásnál kiemelt szempont az elkészült tanulmány újszerűsége, szakmai megalapozottsága, kidolgozottsága és stílusa, a felhasznált források minősége és mennyisége, megfelelő hivatkozása, illetve a választott téma relevanciája. A pályázó a pályázat benyújtásával elfogadja, hogy a nagykövetségek a pályázatok rangsorolásának jogát fenntartják, és ez ellen jogorvoslattal nem lehet élni.
2. A díjak a magyar-dán, a magyar-finn, a magyar-norvég, illetve a magyar-svéd kétoldalú diplomáciai kapcsolatok történetének témájában külön-külön kerülnek kiosztásra. A díjakat az adott relációban a pályázatot elbíráló nagykövetség biztosítja.
3. A pályázókat a nagykövetség a pályázati határidő lejártától számított 30 napon belül tájékoztatja a pályázat eredményéről, illetve annak eredményét (a pályázó nevét és pályaművének címét) az illetékes nagykövetség honlapján és Facebook oldalán közzéteszi. Ehhez a pályázó pályázatának benyújtásával hozzájárul.
4. Relációnként három, a bírálóbizottság által a legjobbnak ítélt pályamű jutalmazható. A bírálóbizottság döntése alapján különdíj is odaítélhető, illetve háromnál kevesebb pályamű is díjazható.
5. Az elnyerhető díjak a következők, különdíjként az illetékes nagykövetség a lentiektől eltérő jutalmat határozhat meg:
1. helyezés: bruttó 200 000 forint összeg és 5 napos út a pályázat szerinti északi reláció fővárosában, amihez a szállást (4 éjszaka) és a repülőjegyet a pályázatot kiíró illetékes nagykövetség fedezi. Az utazást 2021. december 31-ig le kell bonyolítani, annak pontos időpontja a nyertes és az illetékes nagykövetség közötti megállapodás függvénye.
2. helyezés: 5 napos út a pályázat szerinti északi reláció fővárosában, amihez a szállást (4 éjszaka) és a repülőjegyet a pályázatot kiíró illetékes nagykövetség fedezi. Az utazást 2021. december 31-ig le kell bonyolítani, annak pontos időpontja a nyertes és az illetékes nagykövetség közötti megállapodás függvénye.
3. helyezés: 4 napos út a pályázat szerinti reláció fővárosában, amihez a szállást (3 éjszaka) és a repülőjegyet a pályázatot kiíró illetékes nagykövetség fedezi. Az utazást 2021. december 31-ig le kell bonyolítani, annak pontos időpontja a nyertes és az illetékes nagykövetség közötti megállapodás függvénye.
6. A díjak kiosztására a Külgazdasági és Külügyminisztérium által szervezett ünnepélyes díjátadó keretében kerül sor.

Magyarország Nagykövetsége Stockholm, Helsinki, Koppenhága, Oslo, 2020. február
https://stockholm.mfa.gov.hu/news/a-diplomaciatoerteneti-palyazat-hatarideje-2020-december-31-re-modosult

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum