Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
III. Egri Országos Akvarell Triennálé
Kiíró:
Dobó István Vármúzeum; Magyar Vízfestők Társasága
Határidő:
05/15/2018
Érvényes:
05/15/2018
Tárgymutató:
akvarell triennálé
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

III. Egri Országos Akvarell Triennálé

AZ EGRI DOBÓ ISTVÁN VÁRMÚZEUM ÉS A MAGYAR VÍZFESTŐK TÁRSASÁGA pályázatot hirdet, melynek anyagából megrendezi a III. EGRI ORSZÁGOS AKVARELL TRIENNÁLÉT és kapcsolódó rendezvényeit.
A 2018. július 14-től szeptember 23-ig megrendezésre kerülő triennálé célja, hasonlóan a húsz alkalommal sikeresen megrendezett akvarell biennálékhoz és a 2009-es és 2014-2015-ös triennáléhoz, hogy huszonharmadik alkalommal is áttekintést adjon a döntően az áttetszőségre építő kortárs vízfestészeti technikák legújabb ered­ményeiről. A kiállítás jelentőségét az adja, hogy az első országos egri akvarell tárlat ötven évvel ezelőtt, 1968-ban került megrendezésre.
A Dobó István Vármúzeum közel kétszáz darabos magas kvalitással bíró kortárs akvarellgyűjteménye a példa arra, hogy e nagyon érzé­keny műfajra építő kiállítássorozat művészetet indukál, s hogy egy-egy országos tárlatra invitáló felhívás remekművek létrejöttét eredményezi.
Reméljük, hogy a Dobó István Vármúzeum és a Magyar Vízfestők Társasága által benyújtott pályázatok pozitív elbírálásban részesülnek, így az egri akvarell triennálé ismét bemutatkozási lehetőséget tud biztosítani e műfaj képviselőinek, összehasonlítási alkalmat teremtve valamennyi irányzatnak, gondolkodási módnak. Célunk, hogy lehetőséget kínáljunk új tartalmak és formák kereséséhez s új művészi megnyilatkozásokhoz, mint ahogy az egri akvarell biennálék mindig is egyfajta kísérletező közeget jelentettek e sokféle megoldásra, közlésmódra alkalmas festészeti eljárásnak.
Az előző triennáléhoz hasonlóan az idén is digitális formában kérjük a pályaművek benyújtását! A válogató zsűri döntését követően és annak megfelelően gyűjtjük majd be a kiállításra kerülő alkotásokat a szokásos helyszíneken:
Egerben, Budapesten és Miskolcon.
KÉRJÜK AZ ALÁBBI FELTÉTELEK BETARTÁSÁT:
A triennáléra dominánsan akvarellel és gouache technikával készült alkotások adhatók be. E két technikához kapcsolható anyagok - akvarellceruza, akvarellkréta, vagy vizes alapú pácok és tusok, pasztell... - mértéktartó alkalmazása is megengedett, de kizárt minden olajbázisú kötőanyag, valamint tojástempera és az akril, de a nyomdafesték használata is.
A III. Egri Országos Akvarell Triennáléra három évnél nem régebbi műalkotások küldhetők be.
A triennálén egy művész összesen 3 művel szerepelhet, ez a megbonthatatlan sorozatokra is vonatkozik. A különböző technikák nem jelentenek külön kategóriát!
A művek szignatúrája a szakmai szervezetek által elfogadott módon történhet.
A zsűri által beválogatott alkotások hátlapján az azonosíthatóság miatt mindenképpen fel kell tüntetni az alkotó nevét, a mű címét, keletkezési évét, méretét, technikáját. Vegyes technika esetében kérjük részletezni a felhasznált anyagokat! Ezek az adatok egyezzenek meg a jelentkezési lapon feltüntetett adatokkal.
Kérjük, már a digitális jelentkezésnél is vegyék figyelembe, hogy a zsűri pozitív döntése esetén a 180×100 cm-nél nagyobb terjedelmű munkákat és a különösen sérülékeny műveket - a szállítási nehézségek miatt - kizárólag az egri Dobó István Vármúzeumban tudjuk majd átvenni a megadott időpontban. Az egyedi megjelenésű installációk felállításánál számítunk az alkotó közreműködésére.
Az alkotások állagmegóvása és a megfelelő installálása, kiállításuk eleganciája érdekében - amennyiben a mű jellege megengedi - kérjük, hogy azokat keretezve, vagy keret hiányában a szabványnak (50×70 cm, 60×80 cm, 70×100 cm) megfelelő méretben, illetve ilyen nagyságú paszpartuban adják le.
A JELENTKEZÉS MENETE:
A digitális képeket és a kitöltött űrlapot az akvarelltriennale@gmail.com e-mail címre kérjük megküldeni minimum 3 MB - maximum 5 MB méretben, jól azonosítható elnevezéssel, JPG formátumban. Nyomdai minőségben (keretezés, üvegezés előtti állapotában).
Kérjük, hogy a paszpartuban, keretben lévő alkotásokat azzal együtt is fotózzák le, ugyanúgy, ahogyan azok majd kiállításra kerülnek. Az egybefüggő, megbonthatatlan sorozatokról olyan fotót is küldjenek, melyen egyben látszanak.
A beküldött műveket kizárólag a kitöltött jelentkezési lappal együtt tudjuk regisztrálni. A regisztrációról, a művek beérkezéséről e-mailben értesítést küldünk.
A jelentkezési lap letölthető a vármúzeum honlapjáról:
http://www.egrivar.hu/Látogatóknak/Programok/Hírek/Akvarell Triennalé 2018
A KÉPEK BEÉRKEZÉSÉNEK HATÁRIDEJE: 2018. május 15. 24:00
A május második felére összehívandó válogató zsűri után mindenkit azon az email címen értesítünk az eredményről, amelyről a jelentkezése érkezett. E levélben tájékoztatjuk a kiállítókat a művek begyűjtésének pontos időpontjáról és helyszínéről.
A III. Országos Akvarell Triennálé ünnepélyes tervezett megnyitása: 2018. július 14. 11.00
Kepes Intézet [Eger, Kossuth Lajos utca 16.]
A kiállítás megnyitásán ebben az évben is átadásra kerül a fődíj és egyéb díjalapítók felajánlásai. A díjak odaítéléséről hagyományosan a szakma és a díjalapítók képviselőiből álló zsűri dönt.
Tisztelt Művésznő, Tisztelt Művész Úr!
Számítunk arra, hogy műveivel Ön is hozzájárul a Triennálé sikeréhez.
A III. Egri Országos Akvarell Triennálé rendezői nevében
Eger, 2018. február 28.
Információ kérhető: H. Szilasi Ágota művészettörténésztől, a kiállítás kurátorától [telefon: +36 30 815 0952, szilasi.agota@egrivar.hu]
A jelentkezési adatlap letölthető a Dobó István Vármúzeum honlapjáról. http://www.egrivar.hu
Pályaművek beküldése: akvarelltriennale@gmail.com

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum